House in Beverly Hills

The house is the first prototype of the experimental building system T.E.S.T., a system which maximizes the use of pre-finished industrial components available straight from the manufacturer‘s catalogues. The cliffside property in Beverly Hills had a slope of 40° and was considered unbuildable, making it easy to acquire. One enters the house through the top floor (kitchen and dining room) and “climbs” down to the main living area, with it’s large terrace. The lowest floor holds the work and hobby rooms.

The skeleton structure makes it possible so that not all spaces must be load-bearing. The large terraces act as giant air conditioners, using the natural breezes to cool the house. The system forms a type of collage architecture, an architecture the propagates an inexpensive and direct use of the difficult unity of divergent parts rather than the easy unity of integrated designed ones.